Belastingadviseur

Solliciteer nu

Belastingadviseur

Flantúa Nieuwegein

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Afgeronde wo-opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie
 • Mogelijkheid om je RB-opleiding bij ons te behalen
 • Werkervaring is een pre
 • Bij voorkeur ervaring met herstructureringen en splitsingen
 • Goede adviseur, leergierig en uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

Wat krijg je?

 • Max. €5.900 p/m bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek (flexibel in te delen)
 • Mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken
 • 27,5 vakantiedagen
 • Mogelijkheid om je te specialiseren in specifieke belastingwetgeving
 • Bonus en pensioenregeling
 • Reiskostenregeling van €0,30 p/km en/of fietsplan
 • Jaarlijks bedrijfsuitje (weekendje weg)
 • 2x per jaar kantoorbrede bijeenkomst met aansluitend borrel en diner op locatie
 • Jaarlijks terugkerend zomer BBQ en kerstborrel met diner

Wat doe je?

 • 35% Adviezen over herstructurering uitwerken
 • 30% Vragen van cliënten beantwoorden
 • 10% Belastingaangiften voorbereiden
 • 10% Adviseren over estate planning
 • 10% Overeenkomsten opstellen
 • 5% Vakliteratuur bestuderen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Belastingadviseur bij Flantúa ben je verantwoordelijk voor het adviseren van cliënten over belastingvraagstukken. Cliënten zijn veelal mkb-ondernemers: je adviseert hen over financiële vraagstukken rondom de structuur van ondernemingen. Denk hierbij aan splitsingen, fusies en het veranderen van een rechtsvorm. 

De cliënt kan met alle vragen rondom belastingen bij jou terecht, waarna jij hem of haar voorziet van een duidelijk antwoord. Ook stel je regelmatig lenings-, management- en aandeelhoudersovereenkomsten op en verzorg je de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Door de continu veranderende wet- en regelgeving ben je bezig met uitdagende casussen. Je zorgt ervoor dat alle gegevens goed worden vastgelegd in het cliëntendossier, en stelt (concept)notities en brieven op.

Je hebt regelmatig contact met cliënten en houdt tevens externe notarissen, interne Accountants en interne Relatiebeheerders op de hoogte. Je werkt nauw samen met andere Belastingadviseurs, waarmee je bijvoorbeeld dossiers overlegt. Het hangt van jouw kennis en ervaring af in hoeverre je complexe dossiers zelfstandig afhandelt of bespreekt met je leidinggevende. Je bent onderdeel van het Fiscale team, samen met zes andere collega’s met verschillende senioriteitsniveaus.

Als je het interessant vindt om optimaal fiscaal resultaat te behalen voor de cliënt en je het uitdagend vindt dat er regelmatig ad hoc werkzaamheden voorbij komen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Belastingadviseur
Annelies van Driel

Op een leuke dag werk ik aan afwisselende taken. Ik spreek collega’s en cliënten, maar heb ook genoeg tijd om een advies uit te werken en vakliteratuur te lezen.

Op een mindere dag ben ik de hele dag bezig om een overeenkomst te bestuderen en is de notaris niet in de gelegenheid om de benodigde documenten aan te leveren.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een cliënt wil zijn onderneming overdragen aan een van zijn kinderen. Wat is jouw advies hierin?

Samen met de Accountant bespreek je de wensen van de cliënt. Vervolgens ga je de structuur van de onderneming en de voorwaarden van de bedrijfsopvolgingsregeling in kaart brengen. De persoon die de onderneming overneemt, moet bijvoorbeeld minimaal drie jaar in dienst zijn bij een onderneming, of medeondernemer zijn. Je onderzoekt gegevens van zowel de Kamer van Koophandel als de jaarrekening van de onderneming; op basis hiervan maak je een structuurschema.

Aan de hand van dit schema stel je een advies op waarin je de stappen omschrijft die nodig zijn om de opvolging fiscaalvriendelijk aan te pakken. Je zet uiteen aan welke voorwaarden de ondernemer moet voldoen; de Accountant of Relatiebeheerder bespreekt deze stappen met de cliënt. Aangezien de dochter van de cliënt op dit moment twee jaar in dienst is bij de onderneming, adviseren jullie hen dat ze het beste nog een jaar kunnen wachten met de overdracht.

Groeipad

Flantúa biedt een helder perspectief aan werknemers, om zo een lange werkrelatie met hen aan te gaan. Dit gebeurt door middel van een concreet ontwikkelplan voor elke medewerker. Hierin staat wat er van hem of haar verwacht wordt en andersom. Daarnaast is er voor iedereen een opleidingsbudget beschikbaar.

Junior Belastingadviseur
Medior Belastingadviseur
Senior Belastingadviseur

Werken bij Flantúa

Bij Flantúa accountants en adviseurs werken vakkundige collega’s dagelijks aan het behartigen van de zakelijke belangen van de cliënt. Het doel is om mkb-ondernemers te ontzorgen, te adviseren en te ondersteunen bij hun financiële huishouding, fiscaliteiten en bedrijfsvoering. Het Flantúa-team bestaat uit medewerkers met verschillende ervaringsniveaus, die door een goede samenwerking de beste adviezen en oplossingen kunnen aandragen voor de financiële vraagstukken van cliënten. Respect en integriteit zijn hierbij de kernwaarden en doordat de organisatie relatief klein is, leg je snel en informeel contact met elkaar.

 • Hoofdkantoor in Nieuwegein
 • 40 werknemers
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 39 jaar
 • Casual (bij klantbezoek formeler)
 • Thuiswerkdag(en) mogelijk

Collega's

Annemarie Cengel (35) - Corporate recruiter - HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik 10 jaar als recruiter binnen de detacheringsbranche gewerkt. Ik wilde graag de overstap naar corporate maken. Na 2 fijne en positieve gesprekken bij Flantúa was ik overtuigd dat dit mijn nieuwe werkgever ging worden.

Wat was je vorige baan?
Recruiter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met familie en vrienden, reisjes plannen, films en series kijken en lekker eten.

Rien den Hartog - Accountant AA - kantoorleider vestiging Nieuwegein

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn stageperiode in 2006 ben ik bij Flantúa gaan werken. Binnen Flantúa heb ik mezelf ontwikkeld van Beginnend Assistent Accountant tot de Accountant AA die ik nu ben. Wat mij betreft is dit kenmerkend voor Flantúa, medewerkers krijgen alle ruimte en ondersteuning om het maximale uit zichzelf te halen. Geen dag is hetzelfde en/of saai, ik heb dan ook nooit de behoefte gevoeld om van baan te wisselen.

Wat heb je gestudeerd?
HBO Accountancy aan Hogeschool van Utrecht en Post HBO AA Accountancy aan Markus Verbeek Praehep.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, tennissen, gamen en vrijetijdsbestedingen met mijn gezin.

Denice Burgemeester (31) - Zelfstandig assistent accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Zeven jaar geleden ben ik gestart als stagiaire en inmiddels werkzaam als zelfstandig assistent accountant. De voordelen van werken bij Flantúa zijn voornamelijk de ontwikkelingsmogelijkheden, flexibiliteit en de collegialiteit.

Wat heb je gestudeerd?
HBO Postbachelor Accountancy-MKB

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, festivals bezoeken en sporten.

Peter Witvliet (57) - Register Belastingadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels alweer 30 jaar bij Flantúa. De reden dat ik er nog steeds werk is de fijne werksfeer. Er is veel aandacht voor opleiding en begeleiding. Je hebt veel verantwoordelijkheden en je wordt gestimuleerd in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Assistent Accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal kijken, muziek luisteren en pianospelen.

Annelies van Driel - Belastingadviseur en ik ben werkzaam op de fiscaal-juridische afdeling.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij een top 10-kantoor en was op zoek naar meer uitdaging en meer verantwoordelijkheid. Bij Flantúa heb ik die dubbel en dwars gekregen. Het werk is hierdoor een stuk leuker geworden en ik kan me ontwikkelen zoals ik wil.

Wat was je vorige baan?
(Junior) Belastingadviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, voetballen en verder veel met mijn gezin zijn.

Alex van Loon - Junior Adviseur, accountancy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Flantúa belooft haar werknemers de kans om ongeremd te groeien. Na bijna zeven jaar werkzaam te zijn bij Flantúa, kan ik met zekerheid stellen dat ze die belofte waarmaken.

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, met vrienden en naar festivals.

Irna van Maren (61) - Administratief medewerkster Interne Administratie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben eigenlijk vanaf school bij Flantúa begonnen en werk inmiddels 43 jaar met veel plezier bij Flantúa. Altijd de kans gehad om verder te leren bij Flantúa en hoop hier nog een aantal jaren te kunnen werken.

Wat was je vorige baan?
Is mijn 1e baan nog steeds.. al 43 jaar

Wat doe je in je vrije tijd?
Wat doe je het liefst in je vrije tijd? Ga graag shoppen.. lekker uit eten.. leuke dingen doen met vrienden.. leg puzzelen ..

Sjaak van Rijn - Jurist en Belastingadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Flantúa leek mij een leuk bedrijf die veel verschillende klanten van dienst is. De sfeer past mij goed en het werk is gevarieerd.

Wat was je vorige baan?
Medewerker NeVeP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, karate en pianospelen.

Nihal Bayrak - Junior Assistant Accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Drie jaar geleden ben ik gestart bij Flantúa als Junior Assistent Accountant naast mijn studie HBO bachelor - Accountancy Duaal. Ondanks dat ik elke dag best ver moet reizen, kom ik elke ochtend met plezier naar werk. Er is een fijne werksfeer en daarnaast word je goed ondersteund.

Wat was je vorige baan?
Material Management - NXP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, winkelen en tijd met mijn dochter doorbrengen.

Elise van Beuzekom (29) - Assistent accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was ik op zoek naar een werkgever waar naast de huidige kwaliteiten van de werknemer ook naar de persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken. Bij Flantúa heb ik dat gevonden!

Wat was je vorige baan?
Stagiair.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, koken en met vrienden en familie afspreken.

Sollicitatieproces

Sollicitatie
± 2 dagen
Telefonische screening met HR Adviseur
± 1 week
Gesprek met Belastingadviseur en HR adviseur
± 2 dagen
Gesprek met partner(s) en HR Adviseur
± 3 dagen
Aanbod en tekenen van het contract

Interessante baan?

Solliciteer nu