Assistent Accountant Automatisering

Tijdelijk gesloten

Assistent Accountant Automatisering

Flantúa Nieuwegein

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar werkervaring
 • Ervaring met automatisering, bij voorkeur met AFAS
 • Leergierig en assertief
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €3.000 - €4.250 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 40-urige werkweek
 • 27,5 vakantiedagen
 • Mogelijkheid om vaktechnische en vaardigheidstrainingen te volgen
 • Laptop, bonus en pensioenregeling
 • Jaarlijks bedrijfsuitje (weekendje weg)
 • 2x per jaar kantoorbrede bijeenkomst met aansluitend borrel en diner op locatie
 • Jaarlijks terugkerend zomer BBQ en kerstborrel met diner

Wat doe je?

 • 30% Jaarrekeningen samenstellen
 • 10% Intern overleg
 • 20% AFAS-werkzaamheden
 • 20% Contact met cliënten
 • 10% Interne zaken rondom AFAS
 • 10% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Assistent Accountant Automatisering bij Flantúa ben je enerzijds verantwoordelijk voor het functionele beheer van AFAS en anderzijds voor het adviseren en ondersteunen van mkb-ondernemers. Je hebt een prominente rol in het beheren en inrichten van AFAS, zowel voor interne bedrijfsprocessen als voor processen van cliënten. 

Je automatiseringswerkzaamheden zijn gericht op het optimaliseren en onderhouden van de diverse modules binnen AFAS. Hierbij ben je ook de vraagbaak voor collega’s en help je hen met eventuele problemen. Je vertaalt gebruikerswensen en -eisen naar (praktische en werkbare) oplossingen die je ook implementeert. Daarnaast monitor je het implementatieproces van A tot Z. Dit houdt in dat je ook na oplevering betrokken blijft en controleert of hetgeen je opgeleverd hebt ook gebruikt wordt en werkt volgens de wensen en eisen. Indien dit niet het geval is, pas je de oplossing aan waar nodig.

Naast je automatiseringswerkzaamheden ondersteun je de Accountant bij het voorbereiden en samenstellen van jaarrekeningen voor cliënten en help je bij de (fiscale) advisering. Je onderhoudt het contact met cliënten en denkt met hen mee. Hierdoor kun je alvast ervaring opdoen om een volwaardig adviseur te worden.

Je bent onderdeel van team Accountancy, dat bestaat uit zes Accountants en veertien Assistent Accountants. Jullie werken veel in teamverband en worden aangestuurd door een Teamleider.

Als je nieuwsgierig bent en het leuk vindt om zelf op zoek te gaan naar een zo efficiënt mogelijke workflow, en je het uitdagend vindt dat je het aanspreekpunt bent voor AFAS-gerelateerde zaken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Assistent-Accountant Automatisering

Op een leuke werkdag ben je bezig met het samenstellen van jaarrekeningen. Tussendoor kloppen collega’s aan met vragen over AFAS. Dit maakt je werkdag uitdagend en afwisselend.

Op een mindere werkdag is er een technische storing waar je niet direct invloed op hebt. Hierdoor verlies je wel tijd.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een cliënte heeft meerdere bedrijven en werkt in Afas met alle bedrijven in dezelfde omgeving, maar elke vennootschap heeft een eigen huisstijl. De cliënte vraagt of het mogelijk is om het systeem zo in te richten dat het juiste template automatisch wordt geselecteerd. Hoe ga je te werk?

Elke vennootschap heeft zijn eigen huisstijl, mailadres en dergelijke. Het kost medewerkers daarom veel tijd om elke keer het juiste template te kiezen voor de desbetreffende vennootschap. Via de helpfunctie van Afas zoek je uit of het mogelijk is met subprofielen te werken. Dit bespreek je vervolgens met de cliënte en wanneer zij akkoord is, richt je dit in en test je deze functionaliteit. Bij de facturatie wordt nu automatisch de template gekozen van de in Afas gekozen administratie.

Groeipad

Flantúa biedt een helder perspectief aan werknemers, om zo een lange werkrelatie met hen aan te gaan. Dit gebeurt door middel van een concreet ontwikkelplan voor elke medewerker. Hierin staat wat er van hem of haar verwacht wordt en andersom. Daarnaast is er voor iedereen een opleidingsbudget beschikbaar.

Werken bij Flantúa

Bij Flantúa accountants en adviseurs werken vakkundige collega’s dagelijks aan het behartigen van de zakelijke belangen van de cliënt. Het doel is om mkb-ondernemers te ontzorgen, te adviseren en te ondersteunen bij hun financiële huishouding, fiscaliteiten en bedrijfsvoering. Het Flantúa-team bestaat uit medewerkers met verschillende ervaringsniveaus, die door een goede samenwerking de beste adviezen en oplossingen kunnen aandragen voor de financiële vraagstukken van cliënten. Respect en integriteit zijn hierbij de kernwaarden en doordat de organisatie relatief klein is, leg je snel en informeel contact met elkaar.

 • Hoofdkantoor in Nieuwegein
 • 40 werknemers
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 39 jaar
 • Casual (bij klantbezoek formeler)
 • Thuiswerkdag(en) mogelijk

Collega's

Annemarie Cengel (35) - Corporate recruiter - HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik 10 jaar als recruiter binnen de detacheringsbranche gewerkt. Ik wilde graag de overstap naar corporate maken. Na 2 fijne en positieve gesprekken bij Flantúa was ik overtuigd dat dit mijn nieuwe werkgever ging worden.

Wat was je vorige baan?
Recruiter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met familie en vrienden, reisjes plannen, films en series kijken en lekker eten.

Rien den Hartog - Accountant AA - kantoorleider vestiging Nieuwegein

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn stageperiode in 2006 ben ik bij Flantúa gaan werken. Binnen Flantúa heb ik mezelf ontwikkeld van Beginnend Assistent Accountant tot de Accountant AA die ik nu ben. Wat mij betreft is dit kenmerkend voor Flantúa, medewerkers krijgen alle ruimte en ondersteuning om het maximale uit zichzelf te halen. Geen dag is hetzelfde en/of saai, ik heb dan ook nooit de behoefte gevoeld om van baan te wisselen.

Wat heb je gestudeerd?
HBO Accountancy aan Hogeschool van Utrecht en Post HBO AA Accountancy aan Markus Verbeek Praehep.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, tennissen, gamen en vrijetijdsbestedingen met mijn gezin.

Denice Burgemeester (31) - Zelfstandig assistent accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Zeven jaar geleden ben ik gestart als stagiaire en inmiddels werkzaam als zelfstandig assistent accountant. De voordelen van werken bij Flantúa zijn voornamelijk de ontwikkelingsmogelijkheden, flexibiliteit en de collegialiteit.

Wat heb je gestudeerd?
HBO Postbachelor Accountancy-MKB

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, festivals bezoeken en sporten.

Peter Witvliet (57) - Register Belastingadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels alweer 30 jaar bij Flantúa. De reden dat ik er nog steeds werk is de fijne werksfeer. Er is veel aandacht voor opleiding en begeleiding. Je hebt veel verantwoordelijkheden en je wordt gestimuleerd in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Assistent Accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal kijken, muziek luisteren en pianospelen.

Annelies van Driel - Belastingadviseur en ik ben werkzaam op de fiscaal-juridische afdeling.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij een top 10-kantoor en was op zoek naar meer uitdaging en meer verantwoordelijkheid. Bij Flantúa heb ik die dubbel en dwars gekregen. Het werk is hierdoor een stuk leuker geworden en ik kan me ontwikkelen zoals ik wil.

Wat was je vorige baan?
(Junior) Belastingadviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, voetballen en verder veel met mijn gezin zijn.

Alex van Loon - Junior Adviseur, accountancy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Flantúa belooft haar werknemers de kans om ongeremd te groeien. Na bijna zeven jaar werkzaam te zijn bij Flantúa, kan ik met zekerheid stellen dat ze die belofte waarmaken.

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, met vrienden en naar festivals.

Irna van Maren (62) - Administratief medewerkster Interne Administratie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben eigenlijk vanaf school bij Flantúa begonnen en werk inmiddels 43 jaar met veel plezier bij Flantúa. Altijd de kans gehad om verder te leren bij Flantúa en hoop hier nog een aantal jaren te kunnen werken.

Wat was je vorige baan?
Is mijn 1e baan nog steeds.. al 43 jaar

Wat doe je in je vrije tijd?
Wat doe je het liefst in je vrije tijd? Ga graag shoppen.. lekker uit eten.. leuke dingen doen met vrienden.. leg puzzelen ..

Sjaak van Rijn - Jurist en Belastingadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Flantúa leek mij een leuk bedrijf die veel verschillende klanten van dienst is. De sfeer past mij goed en het werk is gevarieerd.

Wat was je vorige baan?
Medewerker NeVeP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, karate en pianospelen.

Nihal Bayrak - Junior Assistant Accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Drie jaar geleden ben ik gestart bij Flantúa als Junior Assistent Accountant naast mijn studie HBO bachelor - Accountancy Duaal. Ondanks dat ik elke dag best ver moet reizen, kom ik elke ochtend met plezier naar werk. Er is een fijne werksfeer en daarnaast word je goed ondersteund.

Wat was je vorige baan?
Material Management - NXP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, winkelen en tijd met mijn dochter doorbrengen.

Elise van Beuzekom (29) - Assistent accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was ik op zoek naar een werkgever waar naast de huidige kwaliteiten van de werknemer ook naar de persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken. Bij Flantúa heb ik dat gevonden!

Wat was je vorige baan?
Stagiair.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, koken en met vrienden en familie afspreken.

Sollicitatieproces

Telefonische screening met HR Adviseur
Eerste gesprek met Kantoorleider en HR Adviseur
Tweede gesprek met Partner(s) en HR Adviseur
Aanbod en tekenen op kantoor

Interessante baan?